Over ons

Cynthia is opgeleid tot haptotherapeut, coach en yogadocent. Na een korte loopbaan in het bedrijfsleven realiseerde ze zich dat die carrière haar niet gelukkig maakte. Op 25-jarige leeftijd gooide ze het roer om. Ze werkte acht jaar als lifecoach voor mensen met zogenoemde multiproblematiek en volgde in de tussentijd verschillende opleidingen, waarna ze haar eigen praktijk voor haptotherapie begon in Rotterdam.

Cynthia heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, doordat ze iedere dag ervaart wat het haar zelf brengt. Het geeft meer kleur, diepgang en vervulling aan het leven. Het heeft haar meer geleerd over wie ze zelf is en wat ze belangrijk vindt. Haptonomie heeft haar leren voelen, in plaats van alles alleen rationeel te benaderen. En een daarop volgend traject van een paar jaar kernwerk heeft haar een nog veel dieper contact met zichzelf gebracht, en een sterk gevoel van vertrouwen dat alles goed is zoals het is.

Haptonomie of haptotherapie past Cynthia nu toe in haar trajecten met cliënten. De oefeningen op de behandeltafel zijn heel effectief, doordat de cliënt direct kan ervaren wat hem of haar gebeurt in het contact met de ander. In de oefeningen met materiaal, zoals het zitten op een grote bal, worden de eigen patronen heel zichtbaar. En voor degenen die hier al meer ervaring mee hebben, door yoga of lichaamswerk, biedt Cynthia de verdieping zie ze zelf ervaren heeft in kernwerk. Daarbij word je als cliënt in gesprekken begeleid in het dieper contact maken met je basis en leven vanuit je hart.

Jan is opgeleid tot yoga- en meditatieleraar (RYT 800) gespecialiseerd in Sivananda yoga. Hij heeft gewerkt als docent aan de yogadocentenopleiding, wat ook zijn eigen beoefening nog meer verdieping bracht. Deze holistische vorm van yoga maakt dat hij zich compleet voelt, meer één als mens. Ook voelt hij zich, sinds hij yoga beoefent, zowel fysiek als mentaal meer ontspannen en krachtiger. Hij heeft een passie voor het delen van yoga, meditatie en de yogafilosofie met een ieder die daar interesse in toont.

Sivananda yoga omvat niet alleen de fysieke yogahoudingen, maar ook ademhalingsoefeningen, meditatie, vinyasa. Er wordt gebruik gemaakt van mantra’s. Er zijn 12 basishoudingen en 84 variatiehoudingen, die alle enige tijd worden aangehouden. Doordat bepaalde houdingen steeds terugkomen, verdiep je je steeds verder in je beoefening. En door de variatiehoudingen kan de les voor ieder niveau worden aangepast. Een les kan heel rustig en ontspannen zijn, maar ook heel intensief en meer sportief.

Maar Jan had ook een leven vóór yoga. Hij begon zijn werkzame bestaan als chef kok en werkte daarna een tijd als operational manager in de horeca. Het gastheerschap zit hem in het bloed, en hij wordt er blij van het zijn gasten naar de zin maken. Desondanks gooide ook Jan het roer om. Op het moment dat Jan net met yoga begon, werkte hij als operations manager bij Manpower. Daar gaf hij leiding aan verschillende teams. Hij was een echte people manager. Ook had hij binnen Manpower Group een rol als voorzitter van de OR, waar hij uitblonk in het creëren van eenheid en verbinding binnen de groep en de diverse afdelingen.

In 2013 zijn Jan en Cynthia getrouwd en begonnen zij samen aan de yogadocenten opleiding van Yoga Vidya in Rotterdam. Drie jaar later richtten zij hun bedrijf Yogayounity op, waarmee ze yoga naar het bedrijfsleven brengen, door 30-minuten sessies in werkkleding, op de werkvloer. Dit bedrijf leiden ze vandaag de dag vanuit Zuid-Frankrijk, en breiden ze samen met partners uit in de rest van Europa.

En in 2021 wordt een droom van Jan en Cynthia werkelijkheid: zij openen WAYA à Domaine Saint Domingue in Narbonne. Deze prachtige plek willen ze graag delen met een ieder die behoefte heeft aan een moment van rust, ontspanning, bezinning, nieuwe inspiratie of meer verbinding. Om je daar in te faciliteren, bieden ze zelf yoga- en meditatielessen, coaching, haptotherapie, behandelingen met frequentietherapie en werken ze samen met andere experts, zoals een masseuse en osteopaat. Ze wonen zelf op het terrein en zijn discreet op de achtergrond aanwezig. Ze staan voor je klaar als je dat wenst, en geven je de ruimte die je nodig hebt. Ze heten jou graag welkom, welkom zoals je bent.

Neem contact op

Copyright 2022 Contact Privacyverklaring Boon Webdesign

×

Powered by WhatsApp Chat

× WhatsApp contact