Mindfulness & Yoga Retreat

Zaterdag 29 mei t/m zaterdag 5 juni 2021

Zou het niet heerlijk zijn om de hectiek van het dagelijks leven voor een week achter je te laten en je compleet te kunnen focussen op jezelf? En aan een mindful programma deel te kunnen nemen waarin jij als persoon centraal staat? Heb je behoefte om met thema’s als loslaten, niet oordelen, geduld, niet streven en acceptatie aan de slag te gaan? Als je dit herkent, verwelkomen wij jou graag tijdens deze mooie, inspirerende en helende week.

Veel mensen ervaren tegenwoordig het leven als een metaforische rollercoaster die maar rond raast. Door de volle agenda’s en alle verantwoordelijkheden is het dan ook lastig om tijd voor onszelf vrij te maken. Het vraagt van ons om continu naar buiten gericht te zijn en als een jongleur alle ballen in de lucht te houden. Vaak is dan ook het creëren van verandering ten behoeve van meer rust of balans lastig, omdat de veranderingen oppervlakkig zijn en geen standhouden. Op zich is hier best een tijd goed mee te leven, maar het is essentieel om er zo nu en dan helemaal uit te stappen en tijd voor jezelf te nemen. Een omgeving op te zoeken die juist stimuleert dat wij onze aandacht naar binnen richten, reflecteren, effectief ontspannen en als de beste versie van onszelf weer naar huis te gaan.

Herken jij je in deze situatie en heb jij behoefte aan tijd voor jezelf en verbinding met gelijkgestemde mensen? Kom dan naar de speciale Mindfulness & Yoga retraite week op een prachtig landgoed in Zuid-Frankrijk.

Tijdens deze retraite doorloop je een programma om op te laden, inspiratie op te doen, jezelf te helen en weer te resetten.

Het programma

We beginnen de dagen met meditatie, yoga of mindful running (óók heel geschikt voor iedereen die hier nog geen ervaring mee heeft) om vanuit het contact met je lijf daarna in de ochtend na een heerlijk ontbijt mindful aan de slag te gaan met de thema’s zoals hierboven beschreven. Ook gaan we tijdens de ochtenden verder aan de slag met de thema’s in combinatie met diverse meditatieve technieken en oefeningen als bijvoorbeeld mindful ervaren, mindful verbinden en mindful delen.

Na de lunch in de middagen is er tijd voor ontspanning, om te doen waar je zelf behoefte aan hebt; lezen, een wandeling of fietstocht maken en/of op een ongedwongen wijze ervaringen en ideeën uitwisselen met andere deelnemers. En aan het einde van de middag kun je weer heerlijk ontspannen tijdens een yogales die altijd in een ander thema staat.

Carcassonne. Bron: CNN Travel

Tijdens één van de ochtenden gaan we al vroeg naar de middeleeuwse vestigingsstad Carcassonne om vertraagd en bewust van de indrukken in de ontwakende stad te genieten. Vervolgens heb je nog eigen tijd om rond te struinen en/of souvenirs voor thuis te bemachtigen.

Na de avondmaaltijd komen we weer samen om te delen tot welke nieuwe inzichten en ervaringen we zijn gekomen en vervolgens de dag passend af te sluiten met een meditatief verhaal, een loopmeditatie of stiltewandeling door de glooiende goudgele heuvels. De liefhebbers kunnen voor het slapen gaan deelnemen aan een Yoga Nidra sessie (yogische slaap) waardoor men in een volledig ontspannen staat komt.

We werken met kleine groepen van maximaal 8 personen, dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

En dit alles ondersteunt door heerlijke gezonde maaltijden!

07.00 uur Meditatie (zo t/m vrij)
07.45 uur Hatha yoga (zo t/m vrij)
09.30 uur Ontbijt (op de dag van vertrek om 8 uur)
11.00 uur Mindfulness programma
13.30 uur Lunch
na de lunch Vrije ruimte
17.30 uur Hatha yoga
19.30 uur Diner (ook op de aankomstdag)
21.30-22.00 Yoga Nidra (naar behoefte)

Wat mag je verwachten aan het eind van de retreat

 • Dat je veel overbodige spierspanning hebt losgelaten en een betere lichaamshouding hebt;
 • Een verbeterde staat van ontspanning ervaart en betere slaap;
 • Meer fysieke en mentale balans;
 • Een toename van energie en doorzettingsvermogen;
 • Meer geduld en (zelf) compassie;
 • Meer bewustzijn van je ademhaling, dieper en vrijer kunnen ademen;
 • Dat je beter bent in het waarnemen van je gedachten en je er minder mee identificeert;
 • Dat je hebt ervaren hoe je nog meer kunt genieten van het moment in het moment.

Het team

Frodo de Valk en Rosetta Kooistra

Vanuit de passie voor werkelijke Ontmoeting, verbinding en de wens om hoofd en hart samen te brengen, vonden Frodo en Rosetta elkaar in hun drive voor Mindfulness. In 2016 richtten zij 24U (TwoForYou) op van waaruit zij mindfulness trainingen, workshops en coaching geven. Juist vanuit de uitgangspunten van de mindfulness, zoals niet oordelen, geduld, frisse blik, niet streven, acceptatie en loslaten lukt het Frodo en Rosetta zelf om aandachtiger te leven en te genieten van het moment. Deze passie en vaardigheden delen ze graag met iedereen die behoefte heeft om even uit de ratrace te stappen en te genieten van werkelijke Ontmoeting. Het gaat om aandachtig leven door met volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn. Het hiervan bewust zijn is een vaardigheid en je kan het leren.

Frodo en Rosetta heten niet voor niets 24U, in hun begeleiding zijn zij er samen voor jou. Ze zien ernaar uit om jou te Ontmoeten!

www.twoforyou.nl

 

Jan & Cynthia van den Maagdenberg

Begin 2021 wordt een droom van Jan en Cynthia werkelijkheid: zij openen WAYA Mindful Holidays & Retreats in Domaine Saint Domingue in Narbonne. Deze prachtige plek willen ze graag delen met eenieder die behoefte heeft aan een moment van rust, ontspanning, bezinning, nieuwe inspiratie of meer verbinding. Om je daarin te faciliteren, bieden ze zelf yoga- en meditatie-lessen, healings, coaching en haptotherapie en werken ze samen met andere experts.

WAYA staat voor ‘welcome as you are’. Jan en Cynthia staan voor je klaar als je dat wenst, en geven je de ruimte die je nodig hebt. Ze heten jou graag welkom, welkom zoals je bent.

 

Domaine Saint Domingue en omgeving

Lees hier meer over de plek waar je verblijft, Domaine Saint Domingue, en klik hier om te zien wat er op het domaine en in de omgeving te zien en te doen is.

Prijzen

Eigen kamer € 1.399,00
Gedeelde tweepersoonskamer € 1.199,00

Data in 2021

Zaterdag 29 mei 16.00 uur tot zaterdag 5 juni 10.00 uur

Wat is er naast het programma bij de prijs inbegrepen

 • 7 overnachtingen in een luxe accommodatie, een serene tweepersoonskamer met ensuite badkamer en toilet;
 • Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig;
 • Gebruik van de tuin en de twee zwembaden;
 • Welkomstdrankje, gezonde snack en diner bij aankomst;
 • 3 vegetarische maaltijden per dag en onbeperkt fruit, water, thee, koffie en tussendoortjes;
 • optioneel: dagelijks een behandeling met frequentietherapie twv € 75;
 • 1 massage (meer massages mogelijk tegen meerprijs);
 • Vrij gebruik van yogamatten en meditatiekussens;
 • Uitgebreid ontbijt op de dag van vertrek;
 • Transfer van Airport Montpellier Méditerranée of TGV station Narbonne;
 • Een goodie bag bij vertrek met daarin o.a. wat te eten en drinken voor onderweg.

Wat is er op locatie mogelijk en niet bij de prijs inbegrepen

 • Extra coachingsgesprekken (evt op basis van haptonomie, lichaamswerk);
 • Extra massages.

Waar je zelf nog aan moet denken

 • De reis naar Airport Montpellier Méditerranée, TGV station Narbonne of Domaine Saint Domingue in Narbonne;
 • Een reis- en annuleringsverzekering.

Wanneer gaat de retreat door

De Yoga Happiness Retreat kan alleen doorgeen bij een minimum van 7 deelnemers. Als er twee à drie maanden van tevoren nog geen 7 inschrijvingen zijn, wordt de retreat geannuleerd en worden de gedane aanbetalingen teruggestort.

Het maximum aantal deelnemers is 8, waarvan er 6 een privékamer zullen krijgen en 2 deelnemers (tegen een aangepaste prijs) een tweepersoonskamer zullen delen. Wees er dus snel bij als je een duidelijke voorkeur hebt voor een privé- dan wel gedeelde kamer.

Contact en aanmelden

Heb je nog vragen, dan vind je hier onze contactgegevens en een contactformulier, of gebruik de WhatsApp button rechtsonder. Wil je jouw plek reserveren, download dan hieronder het aanmeldformulier en stuur dat ingevuld en ondertekend naar ons terug.

Aanmeldformulier Mindfulness & Yoga Retreat Eigen kamer

Aanmeldformulier Mindfulness & Yoga Retreat Gedeelde Tweepersoonskamer

 

Copyright 2021 Contact Privacyverklaring Boon Webdesign

×

Powered by WhatsApp Chat

× WhatsApp contact